torsdag 24 maj 2007

Bilbloggardagen

Det är märkligt hur tajmat saker och ting kan vara. Idag är det Den Stora Bilbloggardagen och som på beställning hostade bilen våran upp bloggmaterial igår.

Jag och några delar av min ganska stora familj var på väg till ett viktigt möte. Det viktiga mötet var planerat för flera månader sedan och det hade pusslats och donats för att alla skulle kunna vara med. Det enda som vi inte hade kunnat fixa var barnvakt till Lillebror då ingen har velat passa honom sedan incidenten med gräsklipparen..och vardagsrumsbordet..och diskmaskinen....(ni förstår säkert poängen) och därför bestämdes det hastigt och lustigt att Lillebror skulle följa med. Jag ringde till mötesanordnarna och droppade denna fantastiska nyhet och det tog det med lugn. En kvart innan mötet ska börja hostar då bilen alltså till. Den hostar och kommer igen, den hackar och blinkar och stönar för att tillsist stanna och tvärdö vid ett vägarbetsområde på motorvägen. I panik ringer jag till ovan nämnda tanter och berättar vad som hänt. Den ena tanten skickar ut den andra tanten för att hämta oss allt medan dr z och psykolgen bara är förvirrade. Far min lämnade vi där på motorvägen med skitbilen.
En halvtimme senare stormar vi in genom dörren bakom vilken mötet ska hållas. Mor min är stressad, Lillebrodern verkar mer förvirrad än en viss doktor och jag håller på att kissa på mig. Efter många om och men kommer vi dock igång och psykologen talar om hur viktigt det är att jag har struktur i min vardag, att vi i familjen agerar förståndigt och i samförstånd samt att jag ska vara i en lung och stressfri miljö. Samtidigt studsar lillebror upp och ner i soffan, rusar ut i matrummet och häller salt och peppar på bordet, slickar på saltkaret (det har jag inte berättat för någon. Det man inte vet...), springer till toaletten och pumpar ut flera deciliter tvål i handfatet, tillbaka till matrummet där han äter upp kanelen och slutligen till dr Z och ger henne ett av sina allra mest bedårande kanelleenden.
Precis när vi är färdiga kommer far min inrusande genom dörren.
Far min: "Hinner jag, är jag i tid, bilen är på verkstad, Lillebrors bilkudde är borta, varför tog ni bort radion från bilen, jag missade Lotten (Jo, det är faktiskt sant, han sa så), ska vi sätta oss, det fanns en MG på verkstaden, Filip är sjuk, farmor jobbar inte idag, hur har det gått, men vad gööör ni, är ni redan klara?!"
Mor min: "Men hur kom du hit?"
Far min: "Morfar är här!"


Bilen är på en annan verkstad nu, mor min har gått upp i limningen och psykologen går förmodligen i egen terapi från och med igår.

5 kommentarer:

Lotten sa...

Lysande! Absolut (och förlåt) skitkul!

Vad ska du med en Lotten på radion till när du lever och lär som en Lotten hela du?

M sa...

*asg*

Malin sa...

Jag instämmer, det här var skitkul - iaf om man inte själv är inblandad i det. Är mycket imponerad av din pappas långa mening!

Ica sa...

jag kan inte annnat än hålla med Lotten. Ni två är ungefär lika förvirrade ibland, och konstiga :P men hon är inte exorsistik tror jag.
Tanterna kunde säkert behöva röra sig.

Heléne sa...

Lotten: "Lever och lär som en Lotten", det låter farligt!

Malin: Pappa är en hejjare på långa meningar. Kan det månne vara från honom jag fått mina snygga meningsbyggnader ;)

Ica: Konstig är bra. (Från och med nu, åtminstone)